Неделя, 29 септември 2024

29.09.2024

Последвайте ни

Изложба „Ключът е любовта: Светът през очите на Ани и Явор“ отправя послания за пътната безопасност, за смисъла на живота и любовта

Изложбата „Ключът е любовта: Светът през очите на Ани и Явор“ е създадена в памет на Ани и Явор (Анна-Мария Милчева и Явор Стоянов – бел.  ред.). Техният живот беше отнет на 8 май 2023 г., докато пресичат на пешеходна пътека на бул. „Сливница“, припомнят организаторите.
По думите им на откриването на 16 април в градинката пред Народния театър ще участват познати лица от обществения живот на столицата – актьорът Алек Алексиев и част от екипа на No Blink, Елена Радева – представител на ABLE Mentor – програма за индивидуално менторство на ученици, в която участваха Ани и Явор, Ирина Кирякова – психотерапевт, преподавател и писател, Ана-Мария Стоилова – писател и психотерапевт, Румен Дунев – автомобилен състезател и председател на Българската федерация по автомобилен спорт, представители на институциите, представители на НПО, близки на Ани и Явор. Те ще отправят послания за пътната безопасност, за ценността и смисъла на живота, за любовта и красотата, за споделянето, за изкуството.
След официалната част събитието ще продължи с благотворителен концерт с участието на Графа, Свилен Ноев от група „Остава“ и Дара Екимова.
„Ани и Явор бяха невероятни творци, които напуснаха този свят твърде рано. Техният талант и вдъхновяващите им творби ще бъдат показани в галерията на открито. Ани беше посветена на изобразителното изкуство и бе истински майстор на татуировките, вярвайки в това, че всяка линия може да разкаже история. В продължение на повече от година, тя ръководи успешно свое студио за татуировки Snakehead Tattoos в сърцето на София. Явор, от своя страна, беше виртуозен фотограф, който умееше да улавя вълшебството на момента във всяка своя снимка“, разказват организаторите.
На 28 табла ще бъдат показани творби на Ани – серия „Очи“, и фотографии на Явор, заснети по време на пешеходните обиколки на блогърите от „По стъпките“. На всяко от таблата, освен произведенията на двамата влюбени, ще има послания, свързани с изкуството и любовта, както и кратки разкази от техния творчески път.
/ДД

c