Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Изграждат нови водопроводи към две села в община Крушари за 2.5 милиона лева

Обществена поръчка за строително-монтажни работи по проект "Реконструкция на помпена станция и резервоари и подмяна довеждащи водопроводи към с. Лозенец и с. Северци" обяви Община Крушари. Начинът й на възлагане е публично състезание. Прогнозната й стойност е 2 536 535 лева с включен ДДС.

В обхвата на обществената поръчка е включено строителство по изграждане на нови довеждащи водопроводи към две населени места – Северци и Лозенец, чрез подмяна на съществуващи асбестоциментови водопроводи, както и ремонт на напорни резервоари/ водоеми в селата и на Помпена станция в с.Лозенец.

Довеждащите водопроводи в момента са изградени от азбестоциментови тръби с дългогодишна експлоатация, което води до чести аварии, високи водозагуби по трасетата и варовикови отлагания по вътрешните им стени. Те ще бъдат подменени с с нови полиетиленови тръби. Реализацията на обществената поръчка ще доведе до значително намаляване загубите по трасетата, ограничаване броя на авариите до минимум и съответно подобряване качеството на живот на населението в двете населени места – Лозенец и Северци. 

Крайният срок за подаване на офертите е 3 май.

c