Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Искат постоянен арест за 22-годишния мъж, нападнал възрастна жена в Добрич

Районната прокуратура в Добрич наблюдава досъдебно производство срещу  22-годишния С. С. М., привлечен като обвиняем за извършен от него грабеж, съобщават от Прокуратурата. За престъплението съобщиха по-рано днес от Областната дирекция на МВР.

Пострадала е 80-годишна жена. В рамките на проведеното до момента разследване е установено, че на 4 ноември около 14:30 часа пострадалата се намирала в района на улица „Цар Калоян“ в град Добрич. Тя е била забелязана от обвиняемия, който решил да отнеме дамската ѝ чанта. Мъжът се приближил до възрастната жена и използвайки сила, изтръгнал чантата от ръцете ѝ, заедно с намиращите се в нея вещи, както и сумата от 115 лв.

На 06.11.2023 год. С. С. М. е установен от органите на Първо РУ на МВР – Добрич, и е задържан за срок до 24 часа. Материалите по делото са докладвани на РП Добрич, като задържането на мъжа е удължено за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Престои в днешния ден РП Добрич да внесе искане в Районен съд – Добрич за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

С. С. М. не е познат на правоохранителните органи. Той е неосъждан.

c