Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Иран обяви смъртта на командир на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция при израелски удар в Сирия

Иран обяви смъртта на командир на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция при израелски удар в Сирия, предадоха световните агенции. Техеран обеща да отмъсти за това убийство.
"Бригаден генерал Рами Мусави, един от най-опитните съветници на Корпуса за гвардейците на Ислямската революция, беше убит при атака на ционитския режим, извършена преди няколко часа", обяви Корпусът.
Иранската държавна телевизия съобщи, че срещу Мусави са били насочени три ракети в района Сайида Зейнаб, южно от Дамаск. Телевизията показа кадри, на които се вижда издигащ се пушек над зоната на предполагаемия удар.
Корпусът на гвардейците на Ислямската революция представи генерал Мусави като логистичен отговорник в Сирия на Оста на съпротивата, обединяваща групировки, които се противопоставят на Израел.
"Няма никакво съмнение, че ционисткият режим ще плати за това престъпление", обеща Корпусът.
Базираният в Лондон Сирийски център за наблюдение на правата на човека, който има голяма мрежа от наблюдатели в Сирия, съобщи днес за израелски удари по позиции, използвани от ирански групи и от ливанското движение "Хизбула" в Сайида Зейнаб. Жители на района казаха, че са чули силни експлозии и са видели стълбове дим да се издигат над него.
Иран е един от основните поддръжници на палестинското движение "Хамас".

c