Събота, 26 октомври 2024

26.10.2024

Последвайте ни

Инвестицията в ранното детство дава плодове в бъдеще, каза Мариана Тасева от фондация „За нашите деца“

Инвестицията в ранното детство дава големи плодове в бъдеще, заяви за БТА изпълнителният директор на фондация „За нашите деца“ Мариана Тасева. По думите ѝ това е важно, за да се изградят млади и уверени личности. Тази вечер фондацията организира 15-ото благотворително издание на „Вечер на добродетелите“. БТА е медиен партньор на събитието.
Има много деца без родителска грижа и деца в риск. На децата, на които фондацията помага, им гарантираме сигурност, да се чувстват приети, даваме им възможност да зашият скъсаното детство и да полетят, коментира Тасева. Важно е детето да расте в семейна среда, в която да се зачитат индивидуалните му потребности, и да бъде стимулирано да развива възможностите си, смята тя.
Ако има проблем в семейството, трябва да се работи не само с детето, но и с родителите. Експертизата на нашите професионалисти в нашите центрове е да се подкрепят родителите, за да могат да се справят с трудностите, коментира още Тасева. И подчерта, че държавата и обществото трябва да е до родителите.
Надсловът на „Вечер на добродетелите“ е много специален - „Криле и корени“. Той отразява нашето разбиране, че за да може човек да има успешно начало, трябва да има здрави корени, отбеляза Тасева. Във фондация „За нашите деца“ корените са нашите приемни семейства и Детската къща. Децата намират убежище, сигурност, любов и се чувства приети. В другите центрове нашите специалисти дават увереност на детето, за да бъде то самостоятелно и да разпери криле, добави още изпълнителният директор на организацията. Тя благодари на талантливите участници в днешното издание на „Вечер на добродетелите“ и на партньорите и спонсорите, които отново застават до фондацията.
От фондацията вече обявиха, че 100% от всички набрани средства по време на събитието ще бъдат инвестирани в програмите, които ще подкрепят над 3000 деца и семейства през 2025 г.

c