Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Иновационен лагер в ЧПГТП "Райко Цончев" Добрич по случай Седмицата на парите

В ЧПГТП "Райко Цончев" Добрич, се проведе иновационен лагер. Събитието бе организирано във връзка Седмицата на Парите, която в глобален мащаб е инициатива на Международната мрежа за финансово образование на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD/INFE)

Участници бяха учениците от осми до единадесети клас от паралалките с профил „Придприемачески“. Те се ключиха активно в интензивната работа върху разрешаването на казус на тема "Повишаване на интереса и ангажираността на уязвимите групи към финансовата грамотност". Проявиха креативност, аналитично мислене и екипна работа, като това им даде възможност да приложат наученото от класната стая в реални сценарии.

Иновационният лагер бе организиран с активното съдействие на Junior Achievement като част от пилотния за България проект „Re-power Your Future“, по който ЧПГТП  „Райко Цончев“ е избрано да работи от януари тази година заедно с още 17 училища от България.  Ментори и вдъхновители на ученициге бяха Християн Иванов – директор на Центъра за защита на животните – Добрич, и Венцислава Венкова – регионален координатор на JA за Северна България.

c