Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Хайгашод Агасян отново ще е председател на журито на конкурса "Сарандев"

За 32-ри път в Добрич ще се проведе Европейският младежки поп-рок конкурс „Сарандев” - един от най-авторитетните и доказани музикални форуми в страната. Конкурсът е за индивидуални изпълнители на поп и рок музика от страната и чужбина, на възраст от 11 до 30 години. Организатори на музикалното събитие са Община град Добрич и Младежки център – Добрич, конкурсът е под патронажа на Кмета на Общината. Мотото на събитието е “Не на наркотиците, не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството!”

Музикалният фест ще се проведе от днес – 11 май, до събота в залата на Младежкия център, като тази вечер от 17.30 часа започва конкурсната програма. Водещи в трите вечери на конкурса са актьорите от добричкия куклен театър Мила Боянова и Валентин Иванов.

Председател на журито за поредна година е композиторът Хайгашод Агасян, а членовете са добричкият поет и изпълнител Александър Петров, журналистът Николай Текелиев, Михал Качмарек от Полша, Ирина Романченко от Украйна и Карлъйгаш Абдикаримова от Казахстан.

На 13 май от 17.00 часа ще се състои награждаването и гала концертът. Тогава сцената ще се изпълни от силното присъствие и завладяващата енергия на групата „Керана и космонавтите“ - алтернативна рок група, създадена през 2018 година.

Тази година в „Сарандев“ ще вземат участие 59 изпълнители от седем държави - България, Полша, Гърция, Румъния, Молдова, Украйна и Казахстан.

c