Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Граждани излязоха на протестно шествие заради убийството в парка в Добрич (СНИМКИ)

Граждани излязоха на протестно шествие  под наслов „Искаме да живеем достойно и спокойно. Искаме справедливост. Още чакаме отговор…“ То бе по повод убийството на 56-годишен мъж в парка на Добрич, извършено на 7 март от психично болен.

„Този човек изобщо не трябва да излиза. Психично болен или наркоман, трябва да има лечение за такива хора. Такъв деградирал тип не трябва да е сред нас“, сподели пред Про Нюз Добрич участничка в протестното шествие. Според нея обществената реакция не е достатъчно сериозна. От хиляден град, толкова малко хора да се съберем, е недопустимо, каза тя.

„Смятам, че институционалната реакция не е достатъчно голяма. През последната седмица, разхождайки се в парка, забелязвам някакво раздвижване по отношение на охранителни фирми, обикаля полицията, но не смятам, че е достатъчно. Постоянно трябва да има контрол, хората с такива проблеми да бъдат идентифицирани и да се вземат адекватни мерки. Защото не само в парка, аз и на други места съм виждала хора в недобро състояние, наркомани, които свободно се разхождат“, посочи друга жена от протестното шествие. „Смятам, че с гражданската позиция на всеки един от нас, нещата ще се променят в правилната посока, ще бъдем чути и всички ще живеем в един по-спокоен град и да остават повече млади хора“, каза Ивелина Желязкова.

Протестиращите се събраха на входа на парка /паметника на Свети Георги/ и ще преминаха през мястото на убийството, за да продължат към сградата на Областната дирекция на МВР, Община Добрич и т.нар. Високо тяло на площад "Свобода".

Протестното шествие е за справедливост, отговорност от страна на институциите, защита на местното население, превенция и контрол на хулиганските прояви и вандализма, посочват организаторите. Те припомнят, че гражданите очакват някой да понесе отговорност за трагичния случай.

"Да се обявим против агресията и против всички, които нарушават и застрашават правото на спокоен и пълноценен живот!“, призовават инициаторите на протестното шествие.

c