Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Германец от село в област Добрич заплаши с нож, би и открадна колата на възрастен мъж

41-годишен германски гражданин с адресна регистрация в село в област Добрич е извършил грабеж на лек автомобил, собственост на 81-годишен от град Алфатар. По случая Районната прокуратура в Силистра води разследване за грабеж, съобщават от Апелативната прокуратура.

Престъплението е извършено рано сутринта на 2 юли на улица в град Алфатар. Германецът махнал с ръка на възрастния шофьор, за да спре. Пенсионерът обаче се уплашил и се насочил към намираща се наблизо къща. Там се опитал да се скрие от непознатия за него мъж. Германецът обаче го последвал, счупил стъклото на вратата и влязъл в къщата, където удрял възрастния мъж, заплашвал го и с нож. След това взел ключовете за автомобила и отпътувал в неизвестна посока.

Сигнал за случилото се е подаден веднага на ЕЕН 112. Незабавно по случая са започнати издирвателни действия и няколко часа по-късно престъпникът е задържан край Варна. Германският гражданин е познайник на полицията, осъждан е за управление на МПС след употреба на наркотици.

Срокът на задържането на Й. Р. е удължен до 72 часа, за да бъде доведен в съда за определяне на мярка за неотклонение. Прокурорът по случая ще настоява той да бъде задържан под стража.

Работата по случая продължава и към момента под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Силистра. Предстои искането за задържане под стража на 41-годишния мъж да бъде внесено в съда.

c