Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Галерията в Добрич посрещна първия си посетител за новата 2024 година

Художествена галерия – Добрич посрещна първия посетител в първия работен ден от новата 2024 година. Това е усмихната и лъчезарна Станислава Калчева, която разгледа изложбата на Дружеството на художниците в Добрич и постоянната експозиция в галерията.

Продължава годишната изложба на Дружеството на художниците в Добрич. В две от залите на галерията са представени 54 творби - живопис, графика, фотография, керамика, скулптура и рисунка. Експозицията включва работи, създадени през изтеклата година. Те могат да бъдат и вашия изискан подарък за предстоящите празници!

Изложбата ще продължи до 8 януари 2024 г.

Припомняме, че в края на миналата година бяха одобрени два нови проекта, по които екипът на галерията ще работи през 2024 година с финансиране от Министерството на културата.

Единият  – Пленер „Хартията – същност и намеса“ 2024 е за организиране на четвъртия поред пленер „Хартията“, провеждането на който бе възстановено през 2021 г. и се утвърди като значимо културно събитие в Добрич през празничния за града месец септември.

Вторият проект „Реставрация на творби от фонд „живопис“ на ХГ – Добрич“ е за реставриране на 11 картини на автори със значим принос в българското изобразително изкуство от фонд „Живопис“ на галерията. Творбите ще бъдат приведени в експозиционен вид и ще бъдат представени на публиката след тяхната реставрация.

c