Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

ФК „Добруджа 1919“ завърши третата си подред контрола с победа над варненският ФК „Фратрия“

Футболният клуб „Добруджа 1919“ завърши третата си подред контрола с победа над варненският ФК „Фратрия“. В 22-ата минута Петър Георгиев отправи мощен удар в наказателното, но вратарят на Фратрия спаси.

В 44-та минута Петър Георгиев изведе Китан Василев по чудесен начин, като последния се оказа очи в очи с вратаря, но ударът му срещна дясната греда.

В 53-та минута Джорджо пропусна да поведем в резултата след хубав удар в наказателното поле. Първият гол в мача беше дело на Андриан Димитров, след като майсторски прехвърли вратаря на ФК Фратрия в 57-та минута.

В 65-та минута отборът на Фратрия изравниха резултата, но минута по- късно Петър Георгиев засече страхотно центриране от Велислав Боев и отново поведе в резултата. Жълто-зелените имаха още няколко положения до края на срещата, но резултатът се запази 2:1.

От клуба обявиха, че ФК Добруджа 1919 привлече Румен Руменов. Опитният полузащитник е роден в Шумен и започва в школата на Литекс. Бивш младежки национал. Има мачове за ЦСКА, Етър и Арда. В кариерата си е записал 228 мача в Ефбет лига и 35 двубоя във Втора лига. Руменов идва от Спартак (Варна), където бе втори капитан на тима и за два сезона записа общо 54 мача с 12 гола във всички турнири, допринасяйки за изкачването на отбора в Ефбет лига.

Снимката е илюстративна

c