Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Елтън Джон и редица други звезди изразиха подкрепата си за Лейбъристката партия на предстоящите парламентарни избори във Великобритания

Редица британски знаменитости, начело с певеца сър Елтън Джон, изразиха подкрепата си за опозиционната Лейбъристка партия на предстоящите парламентарни избори в Обединеното кралство, които ще се произведат на 4 юли, предаде ДПА.
Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш се присъединиха към актьорите Кит Харингтън и Джеймс Нортън, певицата Бевърли Найт, бизнесдамата Дебора Мийдън и др., за да внесат малко звезден прах на среща на поддръжниците на лейбъристите, която се проведе в навечерието на вота.
В залата на Уестминстър в събота бяха излъчени видеа с посланията на британските знаменитости, като кадрите бяха посрещани с бурни аплодисменти. Всяко от известните лица говори по тема, която го вълнува, и посочи защо възнамерява да гласува за лейбъристите. 
Елтън Джон каза в посланието си: "Сърцераздирателно е да виждаме как надеждите на следващото поколение творчески таланти на Великобритания са потиснати и унищожени от бюрокрацията... Богатият културен обмен и образованието, които бяха основен фактор в ранните ми години и ми проправиха път в кариерата и успеха, избледняват и има опасност да изчезнат напълно". 
 "Има само един избор. Да помогнем на творците да преодолеят бюрокрацията, която им пречи да се развиват и да допринасят за бъдещия успех на страната. Нека покажем на света каква творческа, просперираща и мислеща за бъдещето страна е Великобритания", призова той. 
Подкрепата за изкуството изрази и комикът Джейсън Манфорд, който посочи, че лейбъристите обещават помощ за изкуствата на национално и на местно училищно равнище.  
Звездата от сериала "Игра на тронове" Кит Харингтън обърна внимание на кризата в областта на климата и заяви, че Лейбъристката партия има "практически план" как да се справи с екологичните проблеми. 
Във видеопосланието си телевизионната водеща Джорджия Харисън изрази надежда, че лейбъристите ще се справят с ширещото се насилие срещу жени и момичета и че ще борят с женомразството, "с което в момента се сблъсква цялото общество". 
В края на вечерта лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър прегърна съпругата си под бурните аплодисменти на публиката.  

c