Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Експерти от ОИЦ-Добрич запознаха гостите на Деня на полето с актуалния прием по ПРСР

С изнесена приемна и информационен щанд Областният информационен център в Добрич се включи в  инициативата „Ден на полето“ 2024, организирана от Добруджански съюз на зърнопроизводителите. На присъстващите изложители и посетители, експертите от центъра предоставиха актуална информация за възможностите за финансиране с европейски средства.

Земеделските производители се запознаха с отворения за кандидатстване целеви прием по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Той е насочен към финансиране на инвестиции свързани с опазване на околната среда, вкл. намаляване на вредните емисии и отпадъци, и/или подобряване на енергийната ефективност в предприятията от хранително-преработвателната промишленост. Земеделските производители с действащ обект за преработка на земеделски суровини  могат да получат безвъзмездно финансиране от 29 337 лв. до 1 369 060 лв.

Предоставена бе информация за предстоящия целеви прием по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., чиято цел е повишаване на ефективността при потреблението на вода в селското стопанство. Размерът на финансиране ще е от 29 337 лв. до 880 110 лв.за закупуването на поливни инсталации; съоръжения за съхраняване на вода; технологии за пестене на вода за напояване и в животновъдството;фотоволтаични системи и др. Допустими кандидати ще сарегистрирани земеделски стопани и групи или организации на производители, признати от министъра на земеделието и храните.

Всички посетители на щанда получиха рекламни и информационни материали осигурени от Областен информационен център - Добрич.

c