Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Едногодишният Благовест подкрепи кауза на младежи за повече бебета в Добрич

Момченцето се роди с подкрепата на предишната инициатива на младите ротарианци

Година по-късно една сбъдната мечта, малкият Благовест, подкрепи момичетата и момчетата от клуб „Ротаракт“ в тяхната инициатива. Самият той се роди преди година и донесе щастие в семейството на Цветанка и Диян Тодорови, именно благодарение на същата инициатива, наречена С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“. Тя се осъществява в партньорство между Ротаракт България и фондация „Искам бебе“.

Събраните преди две години средства от кампанията бяха предоставени на семейство Тодорови от Добрич за инвитро процедура и след 16 години чакане и 7 неуспешни те се сдобиха с рожба.

Днес Благовест и майка му бяха заедно с екипа на „Ротаракт“, които цял ден са пред читалище „Йордан Йовков“.   

„Решихме във връзка с Великденските празници да организираме кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, след като предишната, преди две години, беше много успешна. Щастливи сме, че бебенцето, което се роди от тази инициатива, днес беше  при нас“, сподели Симеон Петров, президент на „Ротаракт“ Добрич. Всеки може да получи цвете - лале или роза, срещу минимално дарение от 5 лева. Всички събрани средства ще бъдат предоставени на Фондация „Искам бебе“ за подкрепа на друго семейство, за да сбъдне мечтата си за бебе.  

Младите хора ще останат пред читалището до 18 часа, а ако има желаещи – и по-късно. Утре отново ще са там, за да посрещнат всички, които искат да подкрепят каузата.

По официални данни двойките с репродуктивни проблеми в България са над 145 000. счита се, че всяка шеста двойка у нас има проблем със зачеването. „Постоянно нови семейства ме търсят  за среща и съвет семейства, които имат репродуктивни проблеми и не знаят как могат да се справят“, сподели Мария Георгиева, координатор на „Искам бебе“ за Добрич.

c