Събота, 17 август 2024

17.08.2024

Последвайте ни

Два случая на домашно насилие разследва полицията във Великотърновско

Два случая на домашно насилие разследва полицията във Великотърновско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Бързо производство за нарушаване на съдебна заповед за защита от домашно насилие е започнато в Районното управление на полицията  в Павликени срещу 52-годишен мъж от Лесичери. В събота около 19:00 ч. сигнал в полицията е подала жителка на селото, която обяснила, че мъжът е влязъл в дома на майка си, въпреки издадена съдебна заповед за защита от домашно насилие. След намесата на полицията той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Срещу него е започнато бързо производство.
Сигнал за побой изясняват служители на полицията в Горна Оряховица. В петък около 13:30 ч. в управлението е получен сигнал от 38-годишна жена, че мъжът, с когото живеела на семейни начала, ѝ е нанесъл побой. Изпратеният на адреса полицейски екип установил, че между двамата е възникнала разпра, при която извършителят е ударил с юмрук в областта на лицето потърпевшата. Той е задържан за срок до 24 часа. Започнато е досъдебно производство. 
Според резултати от изследване за насилието в българското семейство всеки четвърти човек у нас е  попадал в ситуация на преживяване на насилие. Данните бяха представени в края на миналата седмица в Националния пресклуб на БТА във Велико Търново.               

c