Понеделник, 29 юли 2024

29.07.2024

Последвайте ни

Два дни много музика, танци и изненади на празника на пъпеша в село Българево

За шестнадесета поредна година в най-голямото село на община Каварна, село Българево се проведе „Празника на пъпеша“. Тазгодишното издание на формата беше организирано от община Каварна, кметство Българево и НЧ „Народен будител – 1940“ с. Българево.

На пъпешовия празник кметът на община Каварна Елена Балтаджиева, поздрави присъстващите жители и гости, любители и производители на ароматния и сладък плод.

„А трудът е сладък, когато се вижда резултата от усилията, успехите и вярата за още по-големи постижения в различните сфери на живота.
Богатството на празника на „Златните и сладки вкусни пъпеши“ се крие в положения труд, зрънцето любов и отличната реколта, която се търгува по нашите пазари в общината и извън нея“, заяви още кметът.

В програмата се включиха местни самодейци и гости дошли специално за празника. Номиниран бе „Пъпешар на годината“, проведоха се и много забавни пъпешови игри.

Втория ден на събитието, бе с детски развлекателни игри, надяждане с пъпеши и дискотека под открито небе.

Двата дни посветени на хубавите българевски пъпеши, познати не само у нас, но и зад граници завършиха с концерт на оркестър „Чар“ и дискотека под открито небе с DJ Alex.

c