Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Добруджанските овощари се представят в Берлин на Фрут логистика 2024

Добруджанския овощарски съюз се представя на щанда на България в Берлин на най-голямото международно специализирано изложение FRUIT LOGISTICA 2024. В рамките на изложението има посетители от над 140 страни, които могат да направят своите срещи с производители на плодове и зеленчуци от 94 държави от всички континенти. В 26-те палати на изложението се откроява силното присъствие на рекордните 2770 изложители, в сравнение с 2610 изложители през 2023 г.

Българското участие се организира от Съюза на Дунавските овощари, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“. На щанда на България се представят и производители от партньорски организации - Добруджанския овощарски съюз и Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните.

Тази година има впечатляващо българско участие като брой изложители, дизайн и оформление на щанда и продуктово представяне. Още 47 страни са резервирали повече площи в настоящата година, между които с най-голям ръст са Италия и Испания, а Китай увеличава своето присъствие повече от три пъти. Във времена като днешните, партньорствата са още по-важни и ние предоставяме в Берлин ефективна платформа за насърчаване на съществуващите и разширяване към нови пазари, казват организаторите на форума.

„Тук в Берлин наистина можете да почувствате пулса на индустрията. Бизнесът с пресни плодове е изправен пред многобройни предизвикателства по отношение на увеличение на разходите, което поставя под заплаха рентабилността на нашите производители, но и на тези от цял свят. В моменти като този всички ние се нуждаем от повече партньори, отколкото в миналото. И затова присъствието на  FRUIT LOGISTICA е толкова важно, а осъществените срещи още през първия ден бяха изключително продуктивни“, сподели Мирослав Черников, член на УС на Съюза на Дунавските овощари. 

c