Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Добруджа победи втория във временното класиране Янтра с 2:0

Добруджа победи втория във временното класиране Янтра Габрово с 2:0 в мач от 7-ия кръг на Втора футболна лига и прибави ценни 3 точки към актива си. Точните попадения отбелязаха Преслав Йорданов в 35-ата минута и Емануил Манев в 88-ата, съобщават от клуба.
Добруджа започна агресивно в нападение и заяви хъс за победа. Първото голово положение дойде още в 6-ата минута, но вратарят на гостите Християн Василев изби топката. Добруджа се настани трайно в половината на Янтра. Преслав Йорданов на два пъти се размина с точно попадение. Гостите от Габрово организираха контраатака в 30-ата минута, но топката срещна гредата на вратата на Аргилашки. В 34-ата минута Преслав Йорданов бе съборен в наказателното поле на Янтра, съдията не свири дузпа. Минута след това Добруджа поведе в резултата. При поредната атака, Борис Иванов подаде точен пас към Преслав Йорданов, който вкара топката във вратата на Янтра за 1:0.
И след почивката момчетата на Добруджа се раздадоха на макс на стадион Дружба. Показаха добър футбол, с който си заслужиха невероятната подкрепа на публиката. В 61-вата мин. Стефан Статев организира контраатака и подаде към Славчо Шоколаров, който отправи плътен удар към вратата на Янтра, но вратарят спаси. В 64-ата минута след центриране на Шоколаров, Димитър Пиргов прати топката в аут. Крайният резултат оформи Емануил Манев в 88-ата минута, след директен точен удар във вратата на Янтра.
В игра за Добруджа през второто полувреме се появиха Петко Цанков, Шериф Осман и Стефан Митев.
Снимка: ФК "Добруджа 1919" - Официална страница
c