Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Добруджа 07 се наложи над Марек след пълен обрат и записа трети успех в Суперлигата

Тимът на Добруджа 07 (Добрич) записа трети успех в Първата осмица на Суперлигата, след като се наложи като домакин над Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с 3:2 (24:26, 24:26, 25:21, 25:18, 15:11) след пълен обрат в отложен мач от четвърти кръг, съобщава bgvolleyball.com.

Добруджа се изкачи на втората позиция с 8 точки (3 победи, 1 загуба), Марек е трети също с 8 точки, но от 2 успеха и 3 поражения. 

В първата част двата отбора си разменяха лидерството и непрекъснато демонстрираха волейболни аргументи. В ключовите моменти гостите успяха да наложат волята си след два геймбола. Впоследствие ситуацията се повтори и дупничани увеличиха аванса си.

Третата част тръгна под диктовката на тима от Югозапада, като след средата на гейма добруджанци поеха инициативата. Играта им бе по-концентрирана и пасивът бе намален.

В четвъртия гейм състезателите на Виктор Карагьозов отново успяха да натрупат сериозен точков актив, но след това се получи разколебаване и домакините догониха съперника. До края те имаха превес и без проблем затвориха, завръщайки се в мача.

Срещата влезе в тайбрек, където всичко започна отначало. Там дупнишкият тим започна ударно, но позволи Добруджа да изравни и да направи обрат. Играчите на Мирослав Живков доминираха до края и се поздравиха с първия си успех за новата година след 15:11.

Източник: bgvolleyball.com

снимка: Момчил Тодоров

c