Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Добрич с двама кандидати в листата на ПП "Възраждане" за Европейския парламент

Добрич може да има двама представители от ПП "Възраждане" в европарламента. Това стана ясно днес на пресконференция която се проведе в БТА - София на която лидерът на Възраждане Костадин Костадинов представи кандидатите от листата на ПП "Възраждане" за Европейския парламент.

Роденият в Добрич Димчо Димчев ще бъде под номер 4 в листата, той е народен представител в 49-то народно събрание от Възраждане, избран от Кюстендил. Живял и работил дълги години в Лондон и основател на най-голямата политическа организация извън България, Възраждане - Лондон в която членуват над 200 българи зад граница.

Георги Джендов ще е под номер 5 в листата за евопейските избори на ПП "Възраждане", тoй е на на 36 г. Роден в град Добрич, семеен с две деца. Завършва висшето си образование в Технически университет – Варна, инженер по транспорта. В Добрич е учил в СУ „П. Р. Славейков” и ЕГ „Гео Милев”. Владее английски и немски език. Работил е като технически секретар в земеделска организация, журналист в земеделска медия. Има богат опит като ръководител в промишлено предприятие в Германия. На отминалите местни избори беше кандидат а кмет на Община град Добрич.

 

c