Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Димитровград ще иска преразглеждане на одобрените за саниране жилищни блокове

Община Димитровград подготвя протестно писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), с което ще настоява за преразглеждане на класирането на одобрените за саниране по Националния план за възстановяване и устойчивост жилищни сгради. Това съобщи за БТА кметът Иво Димов.
Едва два блока са в списъка на одобрените, въпреки че местното самоуправление е кандидатствало за 56 кооперации, посочи Димов. По неговите думи екипът в администрацията е работел с месеци, за да бъдат изрядни книжата.
Случващото се не е нормално и е подигравка с тези положени усилия, коментира Димов и призова в МРРБ да направят проверка и да установят какво се е случило. Според мен единственият правилен вариант е ведомството да преразгледа и оцени наново подадените проектни предложения, каза кметът. Той поясни, че е имало предварително определен лимит за отделните общини на база населението, и този на Димитровград е бил около 30 млн. лв., които са щели да стигнат за около 15 блока.
Димов допуска също, че изкривяване се е получило в енергийните обследвания и заради по-големия брой на уреди за отопление, различни от електрическите, са спаднали точките при оценяването.

c