Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Дилър на дрога от Каварна остава в ареста, пет пъти е осъждан

Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжния съд в Добрич, който е взел най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвинен в държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Защитата обжалва съдебния акт на долната инстанция.

При извършените процесуално-следствени действия на 14 юни в Каварна са били иззети 10,23 гр. марихуана и 21.3 гр. метаамфетамини, част от които – разпределени в 89 пакетчета. Тамер И. е осъждан 5 пъти, включително за притежание на наркотици. Пооследното си престъпление е извършил по време на изпитателния срок по присъда за шофиране след употреба на наркотици. 41-годишният мъж не работи и няма законни доходи.

Защитата посочи, че настоящият случай не е от такава изключителност, че общественият интерес да налага най-тежката мярка за процесуална принуда. Прокурорът акцентира на характера на престъпната дейност, която изисква контакти и организация за разпространение на забранените вещества.

Посочено е още, че конфискуваните брой, видове и количества дрога, предназначена за продажла, но най-вече криминалното му минало и наличието на неприключило друго наказателно производство показват опасността от извършване на престъпление, ако той получи по-лека мярка.  

Определението на Апелативен съд – Варна е окончателно.  

c