Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Депутатът Константина Петрова подкрепи протеста в Добрич, потърпевша от психо болен

Зная какво е да си преследван, за щастие, успях да извикам навреме полиция, каза народният представител

Народният представител от „Възраждане“ Константина Петрова бе сред участниците в протестното шествие, което се проведе днес по повод убийството на 56-годишен мъж в парка на Добрич от психично болен.

„Аз, както всички мои съграждани, съм съпричастна с това, което се случи“, каза тя. Добави, че лично е била потърпевша от човек с психично заболяване, който си ходи съвсем свободно.

По време на инцидента работела в хотел, през нощта и сама на смяна. „За щастие, успях да извикам навреме полиция, реагира и го отпрати, но зная какво е да си преследван. Случва се на много хора и със сигурност трябва да се направи нещо по въпроса“, каза Петрова пред Про Нюз Добрич.

Съобщи, че колегите й в здравната комисия на парламента работят за промяна в законодателството. „Това е крачка към това да бъдат ограничени хората с психични заболявания, да не им се нарушават човешките права и да има адекватна реакция. И, ако имат нужда от лечение, да бъде предприето чрез психологически експертизи“.

Това ще позволи те по-лесно да получават лечение.

„Идеята е не да изолираме психично болните хора някъде, а да има едновременно грижа за тях и същевременно останалите граждани да живеят спокойно“, каза още Константина Петрова.

c