Понеделник, 06 май 2024

06.05.2024

Последвайте ни

Денят на полето тази година ще е от 23 до 25 юли в землището на с. Поп Григорово край Добрич

За трета година Добруджанският съюз на зърнопроизводителите организира „Ден на полето“. Голямото земеделско събитие ще се състои от 23 до 25 юли в землището на село Поп Григорово.

„Ден на полето, организирано от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, е инициатива, зад която стоят изключително голям приятели и партньори на земеделците. Всички те повярваха в сбъдването на една мечта. Работят за да бъде реалност и ние- земеделските производители, да бъдем част от най-новото, от наложеното вече на пазара. Да имаме възможност да създаваме и да бъдем хората определящи дневният ред на проблемите, и техните решения“, споделят организаторите.

През миналата година около 60 фирми се представиха на арго форума. В Деня на полето по традиция участват всички семенарски компании в страната. Сериозно присъствие имат фирми, които предлагат гранулирани торове, като и фирми, които се занимават с почвени подобрители. През 2023 година новост бе присъствието на представители на два бранда гуми, както и  демонстрации на селскостопанска техника.

По традиция събитието е съпътствано с музикална програма в трите вечери и атракции за деца.

c