Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Дамската рок група „Second to None“ ще забие в Добрич на 29 декември

Дамската рок банда „Second to None“ ще гостува в Добрич. Концертът е на 29 декември от 20:24 часа /като годината, която ще посрещнем/ в LIVE CLUB DOBRICH.

Second to None е група от четири млади дами с интересен музикален стил и убедително сценично присъствие. Те са от Варна – Мони (18)–вокал; Теди (20)–бас китара; Вяра (20)–барабани; Лора (20)–соло китара.

Познати са на рок почитателите в Добрич от ежегодните си изяви в градската градина, от фестивала September Sun и от Националния фестивал за младежки и студентски групи, Добрич 2022, в който грабнаха голямата награда.

Групата е създадена през 2019 г. във Варна. За много кратко време тя завладя сцени, конкурси, класации и сърцата на рок феновете в цялата страна. Момичетата са ярко и енергично явление на родната рок сцена и привличат все повече почитатели с впечатляващите си авторски парчета, но и с интересното поднасяне на кавър версии на песни от репертоара на любими групи, като Iron Maiden, Metallica, AC/DC и много други. За последните 2 години момичетата от Варна подгряват лайфове на големи имена в българския рок – БТР, Милена Славова, SEVI и Johnie Gioeli. Оглавявали са най-престижната българска класация за рок музика по радио Z-Rock. Носители са на наградата Звезден камък за ДЕБЮТ от Национални музикални награди 2023. Първият албум на момичетата от Second to None излезе на 1 август 2023 г със заглавие The Aftermath Is Secondary.

c