Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Д-р Георги Желев поема разхода за участието на състезател по кикбокс от Добрич на европейско

Треньорът и президентът на клуба по кикбокс „Десант“ Драгомир Йорданов представи пред Общинския съвет днес успехите на състезателите през последните месеци. Националните състезатели от спортен клуб по кикбокс "Десант" в Добрич Диян Димитров, Александър Панайотов и Жулиен Риков в рамките на един месец взеха участие в две световни купи – в Истанбул и Будапеща.

Диян Димитров е с една вицешампионска и една шампионска титла.  Жулиян Риков стана бронзов медалист и шампион, Александър Панайотов – също. Така в рамките на един месец завоюваха три златни, един сребърен и два бронзови медала, което ги прави изключително успешни. На световната купа в Будапеща ние бяхме единствения клуб, чиито национални състезатели с8е прибраха с шампионски титли, посочи Драгомир Йорданов. Той посочи, че бюджетът на федерацията не е голям, а има много категории и национални състезатели. Преценено е, че Александър Панайотов, макар и шампион на световната купа, е по-малко перспективен и затова не получава финансиране от федерацията, а трябва да се финансира от клуба.

За шест месеца Диян Димитров е стигнал до номер три в световната ранглиста, Жулиен Риков – също е трети в своята категория, а Александър Панайотов е под номер две.

Предстои Европейско първенство по кикбокс, което ще се проведе в Истанбул, в края на август-началото на септември. За покриване на разходите на Александър Панайотов са нужни 1600 лева, за да участва и представи достойно града, посочи треньорът му.  Затова Йорданов поиска Общината да подпомогне състезателя.

Докато в залата се обсъждаше може ли на тази сесия или трябва да се чака до следващата, за да се обсъди предложението за отпускане на средствата от ПК по спорт и младежки дейности, председателят й д-р Георги Желев заяви, че лично ще осигури средствата.

c