Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Четирима шофьори са заловени за три дни да управляват превозни средства след употреба на алкохол или наркотици в Русенско

Четирима шофьори са заловени за три дни да управляват превозни средства след употреба на алкохол или наркотици в Русенско. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева. 
Един от шофьорите е засечен зад волана на автомобила си с 0,88 промила алкохол, след като вече има присъда за същото престъпление. Случаят е от 26-и декември. Малко преди 13:00 часа екип на пътна полиция спира за проверка в Русе лек автомобил "Ауди", шофиран от 49-годишен мъж. При проверката за алкохол дрегерът е отчел наличие на алкохол. Справка за водача е показала, че той е извършил нарушението, след като е осъден с влязла в сила присъда за същото деяние. По случая е образувано бързо производство.
Полицията е засякла вчера по обед с алкохол и 47-годишен шофьор. Проверката с дрегер показала над 1,2 промила. 
Малчева съобщи, че бързи производства са образувани и срещу двама водачи, установени да управляват превозни средства с положителни проби за наркотици. Първият случай е отпреди два дни. 22-годишен шофьор на лек автомобил удря друга кола, шофирана от 49-годишен мъж, изчакваща на светофар. При произшествието двамата водачи са леко ранени. При проверката се оказало, че 49-годишният шофьор е употребил амфетамин. Вторият случай е от вчера. Полицейски екип е установил в Русе 19-годишен младеж, който управлявал лек автомобил след употреба на марихуана.

c