Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Частна профилирана гимназия "Райко Цончев" Добрич помага на Дом за онкоболни

Тази година училищната общност на ЧПГТП „Райко Цончев“ Добрич избра за своя благотворителна кауза да подкрепи „Дом за онкоболни“ Варна. По време на пролетната ваканция ученици, преподаватели и родители посетиха дома за пръв път. Те помогнаха на домакините да направят пролетно почистване на дворното пространство. Изрязаха изсъхналите клони и дръвчета, оплевиха и освежиха зелените площи около сградата.

На 22 април ще се състои следващото събитие – книжен базар. От гимназията призовават всички свои приятели, както и хора с добри сърца, да занесат на адрес ул. „България“ 3, в сградата на училището, книги от личната си библиотека, с които могат да се разделят, или нови, които да дарят специално за базара. На 22 април през целия ден пред училището ще има отворен щанд, а събраните средства от продажбата на дарените книги също ще бъдат предоставени на Дома за онкоболни за осигуряване на психологическа подкрепа на потребителите му.

Възрастните сме длъжни да подкрепяме всяка проява на съпричастност и емпатия, която излиза от децата ни, да им помагаме и да ги поощряваме, когато реагират на болката и страданието с адекватна гражданска и човешка позиция, когато отделят от времето си и влагат сърце в смислени каузи, споделят от екипа на гимназията.

c