Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

БФС ще помага в структурирането на Футболна академия „Добруджа 1919”

Техническият директор на Българския футболен съюз Кирил Котев и директорът развитие на детско-юношеския футбол към БФС - Лъчезар Димов посетиха Добрич по покана на директора на Футболна академия „Добруджа 1919” Венцислав Желев.

Целта на поканата бе желанието на футболните деятели в града да обединят усилията си в името на развитието на детско-юношеския футбол, следвайки работата по методиката на централата.

Котев и Димов проведоха теоретични и практически занятия, запознаха треньорите в школата с методиките на работа в отделните възрастови групи и участваха в родителска среща, на която основен акцент бе ролята на родителя.

Редом с това бяха проведени две тренировки с формациите, родени през 2012 и 2015 г., които бяха наблюдавани от наставниците в школата.

„Нашият клуб, нашият град и нашите деца заслужават една модерна школа. Благодаря на Кирил Котев и на Лъчезар Димов. Тяхната визита бе от голяма полза, а безвъзмездно споделеният опит и знания ще бъдат от голяма полза за нашите колеги. Имахме много ползотворни разговори с тях как да се структурират тренировките в отделните възрастови групи“, сподели директорът на Футболна академия „Добруджа 1919” Венцислав Желев.

Пред треньорите и родителите Лъчезар Димов представи своята книга „Пътят на таланта”, която разглежда развитието на един футболист от 7-годишна възраст до влизането в мъжкия футбол.

„Условията в Добрич са прекрасни, оставам с позитивни впечатления от атмосферата и тренировъчната база. Децата са талантливи и перспективни. В тренировките се опитваме да предлагаме на децата състезания, в които те да се съревновават, за да се развиват в тях целеустременост, хъс и състезателен характер", сподели Димов.

В следващите месеци БФС ще помага в структурирането на академията, както и по отношение на методиката на работа.

c