Вторник, 16 юли 2024

16.07.2024

Последвайте ни

Български Червен кръст в Добрич с четири пункта за разхлаждане и измерване на кръвно

Хуманитарната организация Български Червен кръст в Добрич предлага четири локации в града, където жителите на областния град могат да получат хладка вода, съвет и да им се измери кръвното, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на БЧК Добрич д-р Артюн Еринозов.

Той обясни, че е безсмислено в това време да има екипи в града на открито, понеже водата се стопля за минути, вредно е за доброволците да стоят навън в тези жеги. Д-р Еринозов предупреждава, че всеки, който е излязъл навън в това време поема риск, но за да се предпази трябва да носи леки дрехи и шапка.

Той посочи, че водата, която осигуряват е за собствена сметка, като не е препоръчително, ако човек е загрял да консумира ледено-студена вода. Диспенсърите в пунктовете на БЧК могат да предоставят именно вода с идеалната температура.

Не се препоръчва в това време да се консумират големи количества храна и алкохол. Разхлаждането в такива случаи е по-трудно.

Рисковите групи, които след 9:00 часа е силно препоръчително да не излизат навън са майки с деца, бременни и възрастни хора, както и хора със сърдечни проблеми.

Ето и адресите, на които можете да получите хладка вода, измерване на кръвно и съвети от специалистите от БЧК в часовете от 8:00 до 18:00 часа през делничните дни:

  • ул. “Отец Паисий” №17 – Административната сграда на БЧК Добрич;
  • ул. “Георги Бенковски” №12 – Център за обществена подкрепа;
  • ул. “Гоце Делчев” №1 – Пункт за раздаване на хранителни продукти по Програма за храни и основно материално подпомагане от  Фонд за европейско подпомагане за нуждаещи се лица;
  • ул. “Агликина поляна” №19 – Център за подкрепа на бежански общности.

Бъдете внимателни в жегите и не предприемайте излизане, ако не е наложително.

Днес, в сряда и в четвъртък от Община Добрич раздават бутилирана вода на две локации в центъра на града – пред „Младежки център - Добрич“ и до сцената на центъра. Доброволците са от „Младежки център - Добрич“ и от Общински консултативен съвет по въпросите на младежта.

Началният час на работа на общинските пунктовете е 13.30 ч.

c