Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Атрактивно крайморско бягане организира Спортен клуб „I RUN“ край Шабла

Атрактивно спортно събитие организира Спортен клуб „I RUN“ на 15 май от 9.00 часа край Шабла. Това е едно от най-красивите морски бягания - Sunrise Cliffs със старт и финал на най-източната точка на България - нос Шабла.

Участниците ще имат възможност да пробягат целият панорамен бряг, привличащ десетки хиляди туристи от страната и чужбина всяка година. Трасето включва живописния скалист бряг, древното скално селище, местността "Яйлата", с. Тюленово.

Бягането ще бъде на 2 дистанции - 13 км и 28 км, събитието включва и поход.

Бягането на 13 км ще стартира от фара на Шабла и ще достигне бряга на Тюленово, след което се връща по същото трасе. Ще има 1 подкрепителен пункт в село Тюленово на 6-ти км.

Бягането на 28 км също стартира от фара на Шабла, преминава през живописния скален бряг на Тюленово, достига бреговете на Камен Бряг и прави обръщане на крепостта в местността Яйлата, след което се връща по същото трасе. Ще има 3 подкрепителни пункта: в село Тюленово на 6-и км, на крепостта в Яйлата на 14-и км и в село Тюленово на 22-ри км.

Всички желаещи да участват в състезанието, ако не са регистрирани, могат да се запишат на място. Деца до 14 г. могат да присъстват само с придружител. Всички участници се съгласяват с Общите условия и приемат да участват на свой риск и отговорност.

Участниците заплащат такси. Повече информация може да се намери на платформата iRun.bg.

Целта и амбицията на платформата е да популяризира бягането, както и други спортове, и да привлече нови съмишленици, хора, които искат да спортуват и да живеят по-здравословно. Организират се бягания по различни трасета и дистанции и се помагат спортни клубове да популяризират дейността си.

c