Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Атанас Атанасов - Орела: Вече ще посрещаме гостуващите отбори в дома на „Добруджа“

Атанас Атанасов – Орела потвърди в интервю за Дарик радио и dsport, че той ще води отбора на „Добруджа“.

„Първото нещо е ангажиментът ми към президента Сергей Серафимов. Не казвам, че тримата треньори, които се смениха не са искали да се случват нещата. Ние като ръководство, аз като спортен директор, всички ние имаме вина, че не се случиха нещата. Вече субективни, обективни фактори, не искам да влизам в подробности. Когато не е изпълнена целта, всички сме си виновни - футболисти, ръководство, всички. Правим проект, който в първата си година не успя. Ако беше се случило, щеше да е наистина много добро постижение. В крайна сметка, може да е и за добро. При положение, че сега стягаме базата, имаме проекти за осветление, за помощен терен. Официалният терен е чисто нов в перфектно състояние. С Албена приключихме, вече ще посрещаме гостуващите отбори в дома на Добруджа", заявява още Атанас Атанасов - Орела.   

Атанас Атанасов-Орела се завръща начело на футболен клуб "Добруджа 1919"

Вече не са част от Добруджа Стилиян Николов, Милен Гамаков, Преслав Йорданов,  Георги Пашов, както и чужденците, разкри още Орела. Новите на този етап са халфът на Балчик Кардозо, централният защитник Петко Ганев, Иво Минчев от Черноморец Бч, който си е кадър на Добруджа, десният краен защитник от Монтана Богдан Костов, нападателят на Спортист Своге Тони Иванов, който е в юношеска възраст.

На 90 % Стефан Трайков ще продължи да играе в Добруджа. Преговаря се с още 4-5 човека, като сред тях има и чужденец. Преговаря се и с централен нападател, който е познато име в България.

Подготовката започва на 12-и юни. До днес тимът тренира в Оброчище. От 17-и отива на лагер в Кранево, където ще остане 14 дни. Има вече потвърдени контроли с Черно море, Черно море II, Несебър, Фратрия,  Дунав Русе. Очаква отговор от Спартак Вн. Ще имаме 6 контроли, каза още Атанас Атанасов.

На въпроса за целта през новия сезон той отговори: "Имаме си цел и тя си остава - промоция в efbet Лига.  Предстои ни много работа. това ще е мотото на тези момчета, които събираме. Няма да е лесно, знаете, че станаха 20 отбора. Предстоят ни 38 мача, ще ни трябва и по-дълга скамейка".

Източник: dsport

c