Събота, 17 август 2024

17.08.2024

Последвайте ни

Арда освободи Александър Тунчев след загубата срещу Левски

Александър Тунчев бе освободен по взаимно съгласие от треньорския пост на българския футболен клуб Арда Кърджали, съобщават от отбора в социалните мрежи. Това се случи след серия от три поражения, завършила с тежкото 0:4 срещу Левски в събота.
Тунчев пое Арда през месец май 2022 и прекара успешен период в Кърджали. Под негово ръководство отборът изигра 64 мача, в които спечели 29 пъти, направи 14 равенства и загуби 21 пъти за средно по 1.58 точки на двубой. Той се оттегля и с положителен голов баланс.
Тунчев оставя тима от Кърджали на осмото място, на което отборът финишира и през миналата година в редовния сезон. Той изведе тима до бараж за Европа, който загуби отново на "Герена".
"Уважаеми фенове на Арда, бихме искали да Ви съобщим, че от днес Александър Тунчев не е старши треньор на ПФК Арда. Това стана след среща със спортния директор (б.р.- Ивайло Петков) и Тунчев, на която двете страни се разбраха договорът му да бъде прекратен по взаимно съгласие", съобщават от клуба.
"Ръководството на ПФК Арда благодари на Александър Тунчев за всичко, което е направил начело на отбора и му пожелава успех в неговата кариера".
Арда е вторият отбор в треньорската кариера на бившия защитник, който дебютира с 0:3 срещу ЦСКА-София на 10 юли. Той води и Локомотив Пловдив между 2020 и 2022, след като четири години бе асистент в тима.
 

c