Събота, 26 октомври 2024

26.10.2024

Последвайте ни

Анкета от Про Нюз Добрич: "Ползвате ли обществени чешми в Добрич?"

Полезно: Ползите от пиенето на вода и препоръчителни количества в жегите

На сайта на Про Нюз Добрич е активна анкета, в която Ви каним да участвате. Въпросът в допитването е: "Ползвате ли обществени чешми в Добрич?". Чрез тази анкета целим да съберем информация от Вас – нашите читатели, която ще ни помогне да разберем колко популярни и ползвани са обществените чешми в нашия град.

След събирането и анализа на резултатите, ще публикуваме обобщените данни на нашия сайт.

Линк към анкетата: "Ползвате ли обществени чешми в Добрич?" 

Ползите от пиенето на вода

Пиенето на вода е изключително важно за поддържането на добро здраве. Водата играе ключова роля в почти всички функции на нашето тяло. Ето някои от основните ползи:

Хидратация на тялото: Водата поддържа баланса на течностите в организма, които са от съществено значение за кръвообращението, храносмилането, регулирането на телесната температура и други физиологични процеси.

Енергия и физическа активност: Достатъчната хидратация подобрява енергийните нива и подпомага по-доброто физическо представяне.

Кожа и външен вид: Пиенето на достатъчно вода помага да се поддържа кожата хидратирана и здрава.

Детоксикация: Водата помага за изхвърлянето на токсините от организма чрез урината и потта.

Препоръчителни количества вода в жегите

В последните две седмици температурите в Добрич се задържат около 40 градуса, което изисква повишено внимание към хидратацията. През горещите летни дни е препоръчително да се пие повече вода от обикновено. Специалистите съветват:

Възрастни: За възрастни е препоръчително да пият поне 2 до 3 литра вода дневно. В дни с високи температури това количество може да се увеличи до 4 литра или повече, в зависимост от нивото на физическа активност и индивидуалните нужди.

Деца: Децата също трябва да пият достатъчно вода, като количеството зависи от възрастта и теглото им. Обикновено се препоръчва между 1.5 и 2.5 литра на ден.

Не забравяйте да носите бутилка с вода, когато излизате навън, и да избягвате дехидратацията, като пиете редовно през целия ден.

Линк към анкетата: "Ползвате ли обществени чешми в Добрич?" 

Източници: НИЗ / ЕАБХ / СЗО

c