Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

Мнозинство: Влизането в Шенген ще е положително за България

По-голямата част от читателите на Про Нюз Добрич смятат присъединяването на България към Шенген за положителна стъпка. Това показват данните от анкетата на сайта ни.

В анкетата “Как ще се отрази на Добруджа влизането на България в Шенген?” са гласували 69 посетители на www.pronewsdobrich.bg, като правим уточнението, че проучването не може да се смята за представително.

46% (32 д.) от гласувалите посочват, че присъединяването на България към Шенгенското пространство на Европейския съюз ще се отрази много добре на Добруджа. Хората, които подхождат с резерви, но са оптимистично настроени и са гласували, че влизането ни в зоната ще е положителна стъпка, са 17% (12 д.).

8% (6 д.) смятат, че участието ни в зоната за свободно движение на хора и стоки в Европа няма да окаже никакво въздействие в положителна или отрицателна насока.

Негативните мнения сумарно са 27%, срещу 63% положителни. Оценилите въздействието на Шенгенската зона върху България, като лошо са 14% (10 д.), а тези, които дават оценка “много лошо” са 13% (9 д.).

На началната страница на сайта ни в този момент се провежда анкета за датата на Националния празник на България, която според последните предложения за промени в Конституцията трябва да стане Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 24 май, а досегашният Национален празник Денят на Освобождението на България от османско иго 3 март да стане официален празник на България.

c