Вторник, 07 май 2024

07.05.2024

Последвайте ни

Одобряват ли добричлии увеличение на заплатата на кмета на 6800 лева?

Въпросът за заплатата на общинския кмет и съветници винаги е предмет на внимание и дискусия. На днешната сесия на Общински съвет – Добрич ще бъде разглеждана именно такава точка за увеличение на заплатата на кмета до 6800 лева, внесена от неговия заместник-кмет по финанси Станка Николова. 

Почти двойно вдигат заплатата на кмета на Добрич Йордан Йорданов, става 6800 лева месечно 

Предложението вече породи обществени реакции и дебати. За да се разбере общественото мнение относно този въпрос, в сайта на Про Нюз Добрич публикувахме анкета с въпрос “Одобрявате ли увеличение на заплатата на кмета на Добрич на 6800 лева?”, в която участие взеха 424 граждани.

Добрич е сред областите с най-голяма бедност - 27% 

Резултатите представят, че 90% от гласувалите не одобряват подобно повишение или 384 гласували. Доста по-малко, едва 32 човека или 7% посочват, че са съгласни. Има и няколко човека, които нямат мнение по въпроса.

Общинските съветници на Добрич си вдигнаха заплатите, ще получават 1 757 лв. 

Резултатите от анкетата ясно показват, че идеята за увеличение на заплатата на кмета на Добрич се сблъсква със значително обществено недоволство. Дали това ще повлияе на вземането на решение от страна на местните власти и дали ще предизвика допълнителни дискусии и промени в предложената политика, ще разберем днес на сесията на Общинския съвет.

Одитор от Община Добрич: На общинските съветници трябва да се плаща почасово 

В заключение припомняме и становището на Диян Георгиев, ръководител на звено „Вътрешен одит“ в Община град Добрич, който във връзка с повишаването на възнагражденията на общинските съветници в този мандат посочи, че те трябва да получават не пълно месечно възнаграждение, а само за отработените часове.

c