Вторник, 22 октомври 2024

22.10.2024

Последвайте ни

Как се разхлаждат хората в Добрич през топлото време?

Резултатите от наскоро проведена анкета, в която участваха 44 жители на Добрич, показват разнообразието от начини, които хората използват, за да се справят с високите температури през лятото.

Най-популярният метод за разхлаждане се оказва използването на вентилатори или климатици, като 56% от анкетираните (25 души) са посочили този начин. Това не е изненада, като се има предвид ефективността на електрическите уреди в борбата с жегата.

На второ място, с 22% (10 души) от гласовете, е прекарването на време на сянка. Този метод е предпочитан от тези, които търсят естествено и леснодостъпно решение.

Трети по популярност са студените напитки, избрани от 13% (6 души) от участниците. Те помагат за бързо освежаване и хидратация в горещите дни.

По-малък процент от анкетираните предпочитат ходенето на плаж или река - 6% (3 души). Този метод комбинира разхлаждане с приятна разходка и възможност за социализация.

Интересно е, че никой от участниците не е посочил плуването или посещението на басейн, както и използването на мокри кърпи или компреси като методи за разхлаждане.

В сайта на Про Нюз Добрич вече е активна нова анкета "Ходите ли на плаж и кога?". В следваща публикация през месеца ще публикуваме и резултатите от нея. Гласувайте от този линк: Анкета: Ходите ли на плаж и кога? 

c