Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Албена участва в най-голямото в света шоу за свободното време и туризъм в Щутгарт

Албена участва в най-голямото в света потребителско шоу за свободното време и туризъм, което очаква около 40 000 посетители на ден.

Изложението, което продължава от 13 до 21 януари, се оказа гореща точка за ентусиасти, търсещи перфектното бягство. Присъстващите имаха шанса да изследват не само красиви дестинации за почивка, но и да открият рай за любителите на каравани и къмпинг.

 Министерство на туризма участва в международното туристическо изложение CMT – Щутгарт, което стартира днес – 13 януари, и ще продължи до 21 януари 2024г. Щандът на България ще бъде с площ от 40 кв. м.

Водещите теми на СМТ – Щутгарт са къмпинг и караванинг, мотоциклетен и велотуризъм, голф, спа, круизни пътувания и др. Основен интерес за многобройната публика остават туристическите пакети за близки и средни дестинации от Германия. Паралелно с основното изложение за каравани, мотори и туризъм се провеждат още четири допълващи тематични изложения: за колоездене и приключенски туризъм (Fahrrad- & ErlebnisReisen mit Wandern); круизи (Kreuzfahrt- & SchiffsReisen); голф и уелнес (Golf- & WellnessReisen); парапланери и сърф.

През 2023 г. изложението е посетено от над 265 хил. посетители в рамките на 9 дни, а участие в него за взели повече от 1600 изложителя от 100 държави.

На българския рекламен щанд на СМТ – Щутгарт, участие са потвърдили „Албена“ АД, „Съни Травел“ ЕООД и Община Варна.

c