Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

49-годишна крадла колабира, докато четат присъдата й в съда в Добрич

Викаха Бърза помощ в съдебната зала. Известен добрички адвокат се хвърлил да спасява жената, за да не се нарани при припадъка

Жена на 49 години, която беше осъдена за извършена преди дни кражба от голям магазин в Добрич, днес колабира в съдебната зала. Само бързата намеса на нейния защитник, известен адвокат от града, я спасила от сериозна травма на главата при падането й на мраморния под.

Жената беше заловена на 22 март в момента на извършване на кражба от търговски обект в града. Тя опитала да задигне от хипермаркет хранителни продукти на стойност 700 лева, съобщиха тогава от полицията.

По време на разследването обяснила, че била гладна и затова посегнала да краде. Продуктите веднага били върнати, което смекчило присъдата. Тя е осъдена при съкратено производство на 3 месеца условно с три години изпитателен срок. Междувременно започнала работа като готвачка.

В момента, в който трябвало да положи подписа си под споразумението с прокуратурата, ръката й започнала да трепери, след което жената се свлякла на земята.

По-късно обяснила, че се страхувала да не влезе в затвора.

Повикана била Спешна медицинска помощ. Станало ясно, че кръвното й паднало опасно ниско. 

Това не е първия подобен случай в кариерата на адвоката. Преди години защитавал възрастна жена, опитала незаконно да премине границата. Два месеца по-рано тя получила условна присъда от съда в Русе. Когато дошло време да се произнесат и магистратите в Генерал Тошево при следващ опит незаконно да излезе от страната заедно с племенниците си, бабата също колабирала. Повикали лекар в залата, който постоянно следял пулса й. Заради повторната присъда тя трябвало да влезе в затвора, където да изтърпи и двете присъди. 

c