Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

40-годишният Страхил от Добрич се размина с 6 години затвор за отвличане и блудство с дете

Според майката 6 години затвор е много малка присъда за това, което Страхил е причинил на дъщеря й

Окръжният съд в Добрич потвърди изцяло присъда на Районния съд по делото срещу 40-годишния С.М., признат за виновен за блудство с 8-годишната Ева и отвличането й, научи Про Нюз Добрич. Делото беше образувано по жалба на майката на детето Людмила Исмаилова като частен обвинител. Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

С.М. бе предаден на Районния съд през януари, след като бе задържан във връзка с изчезването на 8-годишното момиче от центъра на Добрич на 3 август м. г.

През лятото на миналата година той отвлече детето от центъра на града като го примами със сладолед. Момиченцето и сестрите му излезли от дома им, докато майката била на работа, и отишли в центъра на града. Мъжът отведе Ева в село Плачи дол, където работел в кравеферма. Заключвал я с часове в постройката, където живеел. Държал я вързана, защото плачела и искала да си отиде у дома. По-късно мъжът блудствал с момиченцето. Собственикът на кравефермата, чувайки, че детето плаче, го попитал кое е детето и защо плаче. Той излъгал, че е на приятелката му и че трябва да го заведе в Добрич. Тогава собственикът на кравефермата предложил да ги закара до Добрич и ги оставил до подлеза на градския парк. Там Страхил оставил детето, което беше намерено от минувачи.

За блудство с малолетно лице той можеше да получи от 1 до 6 години затвор, а за противозаконното му лишаване от свобода – от 3 до 10 години.

Първоначално Районният съд уважи искането на прокуратурата С.М. да бъде лишен от свобода за срок от девет години. Подсъдимият обаче се възползва от правото си по закон делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие и призна изцяло фактите и обстоятелствата от обвинителния акт. Така съдът бе задължен да намали наказанието с една трета и С.М. получи „лишаване от свобода“ за срок от шест години при строг режим. 

С жалбата си пред Окръжния съд майката настоя за по-високо наказание.

В интервю за Про Нюз Добрич Людмила Исмаилова заяви, че според нея 6 години затвор е много малка присъда за това, което 40-годишният Страхил е причинил на дъщеря й. В момента Ева не е в Добрич. Ходи на училище, но избягва децата, не контактува, сподели майка й. С нея работят психолози. Ева не присъства на делото, защото постоянно сънува насилника си, който я е връзвал, насилвал, посегнал да я удря, разбил й е носа.  „Дъщеря ми е запаметила това. Състоянието й в момента е такова, че трябва още време, докато се възстанови. Може да отнеме година, може и две“, сподели пред Про Нюз Добрич Людмила Исмаилова.

 

c