Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

31 март – Световен ден на архивирането на данни

31 март е Световен ден на архивирането на данни и създаването на резервни копия -  World Backup Day. Денят има за цел да акцентира върху по-добрата защита на вашите данни и да направи така, че да се чувствате подготвени и да реагирате срещу загуба и кражба на данни. Идеята е да се направят популярни резервните копия. Денят подчертава значението на защитата на данните и поддържането на сигурността на системите и компютрите.

За първи път денят се отбелязва през 2011 година. Всяка година на 31 март много компании туитват и имат подкасти за важността на архивирането за предотвратяване на загубата на данни. На уебсайта WorldBackupDay.com хората могат да дадат обещание на 10 езика в различни социални медийни канали относно важността на архивирането на техните данни.

КАКВО Е РЕЗЕРВНО КОПИЕ?

Резервното копие е копие на всички важни файлове — например вашите семейни снимки, домашни видеоклипове, документи и имейли. Вместо да съхранявате всичко на едно място (като вашия компютър или смартфон), вие съхранявате копия някъде на сигурно място.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА АРХИВИРАМ?

Загубата на файлове е много по-често срещана, отколкото си мислите. Един малък инцидент или повреда може да унищожи всички важни неща, които ви интересуват. Трябва да знаете, че 21% от хората никога не са правили резервно копие, че всяка минута 113 телефона се губят или са откраднати, 29% от случаите на загуба на данни са причинени от злополука, 30% от всички компютри вече са заразени със зловреден софтуер.

c