Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

30 медала завоюва СК по вдигане на тежести „Добруджа“ на Държавното лично първенство

С общо 30  медала се завърнаха тежкоатлетите от спортния клуб по вдигане на тежести „Добруджа“ от Добрич от Държавното лично първенство. То се проведе от 21 до 25 юни в Русе, съобщи за Про Нюз Добрич президентът на клуба Християн Ангелов.

Състезателите, които са и възпитаници на Спортното училище „Г. С. Раковски“ в Добрич спечелиха 8 златни, 9 сребърни и 13 бронзови медала.

Емир Мехмед е завоювал шесто място в категория +61 килограма, момчета.

Васил Ангелов е на четвърто място в категория до 61 килограма, момчета.

Диян Лазаров е със сребърен медал в движението „Изхвърляне“, златен медал в движението „Изтласкване“, сребро в двубоя и второ място в общото класиране във възрастова група Кадети до 15 години.

Емирджан Ердоган завоюва три бронзови медала в движенията „Изхвърляне“ и „Изтласкване“ и трети в двубоя. Той е на трето място в общото класиране във възрастова група „Кадети, до 15 години“.

Тодор Калинов също е с три бронзови медала - в движенията „Изхвърляне“, „Изтласкване“, трето място в двубоя и трето място в общото класиране във възрастова група „Кадети до 17 години“.

Алекси Иванов спечели три сребърни медала в движенията „Изхвърляне“, „Изтласкване“  и в двубоя. Той е на второ място в общото класиране във възрастова група „Кадети до 15 години“.

Стелиян Сотиров е с три златни медала в движенията „Изхвърляне“, „Изтласкване“ и в двубоя. Завоюва първо място в общото класиране във възрастова група „Кадети до 15 години“.

Айтач Асенов е с три медала - един сребърен в движението „Изхвърляне“  и два бронзови медала движенията „Изтласкване“  и двубоя. Завоюва трето място в общото класиране във възрастова група „Кадети до 15 години“.

Неделчо Радимов спечели сребърни медала в движенията „Изхвърляне“,  „Изтласкване“  и двубой. Завоюва второ място в общото класиране във възрастова група „Кадети до 15 години“.

Виктор Фотев е с три бронзови медала в движенията „Изхвърляне“,  „Изтласкване“ и двубой. Той е на трето място в общото класиране във възрастова група „Юноши“.

Синан Савов има един златен медал в движението „Изхвърляне“, два сребърни в движението „Изтласкване“ и два в двубоя.  Той е на второ място в общото класиране във възрастова група „Юноши“.

Елена Граденекер спечели три златни медала в движенията „Изхвърляне“, „Изтласкване“  и в двубоя.  Тя е на първо място в общото класиране във възрастова група „Девойки“.

c