Понеделник, 28 октомври 2024

28.10.2024

Последвайте ни

Сватба вдигат в Дома за стари хора в Добрич, любовта им пламнала там

В навечерието на Деня на влюбените в Дома за стари хора ще се проведе сватбен ритуал. Той ще ознаменува съвместното семейно съжителство на Желю и Вера, които са решили да споделят заедно живота си, съобщават от общинската администрация.

Двойката се познава от няколко месеца, когато пламва любовта и желанието да споделят съдбите си. Желю и Вера са категоричното доказателство, че за любовта няма граници и тя е най-истинското и светло чувство, което човек изпитва.  

На 82 години Кирчо от Добрич се венча за любимата Цветана, срещнали се в дом

Сватбеното тържество ще се състои на 10 февруари от 10,30 часа. Гост на събитието ще бъде кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Така Община Добрич се включва в Международната седмица на брака, която се провежда от 7 до 14 февруари и цели да обърне значимо внимание на семейството като институция.

В навечерието на 2005 година в дома за стари хора в Добрич сватбла вдигнаха 65-годишните Величка Георгиева и Карамфил Добрев. Харесали се преди 3 години, когато Величка постъпва в дома. В началото той само й помагал, за да се раздвижи след тежкия инсулт. Чак след година се решава да й предложи приятелство. На семейството им дали самостоятелна стая.

c