Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Пуснаха под домашен арест британеца, нарязал гумите на над 60 коли в Добрич

Окръжният съд в Добрич наложи по-леката мярка за неотклонение „домашен арест“ на 51-годишния британец, който преди Коледа наряза над 100 гуми на повече от 60 автомобила.

Първоначално Районният съд бе определил най-тежката мярка „задържане под стража“, но Джон Уелс я обжалва.  

Пред съда адвокатът на британеца посочи, че той признава извършеното престъпление. Мотив да иска да е извън ареста е, че 5-годишната му дъщеря е с аутизъм, а жена му е с влошено психично здраве.

Като мотив за искането защитата изтъкна още, че мъжът възнамерява да покрие щетите на деянието си, но за целта той трябва да има достъп до сметките си. Поради ареста се е наложило жена му да набави сумата и да я внесе по сметка на делото. До момента са възстановени 7000 лева за нанесени щети.

Очаква се оценката на експертите за окончателния им размер. Освен това, чуждият гражданин има разрешение за постоянно пребиваване и собствено жилище у нас. Изтъкнато беше, че няма други провинения, напротив – за 20-годишния си стаж в кралския морски флот на Великобритания, многократно е награждаван за добра служба.

Джон Уелс е бивш военен с отлично досие, твърди адвоката на обвиняемия. Няма доказателства, че мъжът може да се укрие, твърди защитата.

Събраните досега доказателства по делото са видеозаписи, протоколи за оглед на произшествието, протоколи за доброволно предаване, свидетелски показание и видео-техническа експертиза.

c