Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Екипът от Добрич получи най-голяма подкрепа в анкетата за проект за центъра

„Проектантско бюро Албена“ ООД е получило най-голяма подкрепа в анкетата на Общината за проект за нова визия на центъра на Добрич. Това става ясно от пост в социалната мрежа на кмета Йордан Йорданов.

В него той съобщава, че приключва още един етап от избора на проект за нова визия на централната пешеходна зона в Добрич.

Резултатите от анкетата показват, че най-много – 2590 души, са класирали на първо място проекта на „Проектантско бюро Албена“ ООД, зад което стои екип от Добрич. Други 852-ма са им отредили второ място, а 1410 – на трето място. Бюрото е създадено през 2000 година от арх. Весела Петкова, инж. Йордан Йорданов и арх. Светослава Коларова. Проектът е разработен от екип, в който почти всички са свързани с Добрич: ландш. арх. Ивелина Радилова, арх. Радина Станева, арх. Илина Митева-Сойер, арх. Малина Коджабашева, арх. Жара Кирякова и Кирил Сапунджиев – графичен дизайнер. Консултанти са били Едриян Едрев (Prisma Light Pro), Павел и Валентин Димови („Вал Дим“ ООД), Гергана Конева („Булмарма“ АД), GS Строймаркет, инж. Димо Трифонов, инж. Г. Кръстев, инж. Валентин Николов, РК „ЕОС“ ЕООД, инж. Ралица Стаматова.

1140 души са класирали на първо място проекта на Обединение „Плейсмейк – Дизайн Груп студио“. Второ място са им отредили 2318, а трето – 1394 .

За консорциум „Ени Калър Пони – НССН“ 1121 граждани са отредили първо място, 1682-ма са ги поставили на второ, а 2049 – на трето.

Припомняме, че международното жури от специалисти от България, Франция, Италия, Германия, Швейцария класира на първо място проекта на Обединение „Плейсмейк – Дизайн Груп студио“, на второ - консорциум „Ени Калър Пони – НССН“, а „Проектантско бюро Албена“ ООД – на трето място, след декласиране на проекта от Турция.

Млади урбанисти от София спечелиха конкурса за проект на центъра на Добрич

„Предстои обявяване на решение и процедура по договаряне с архитектурните бюра, отличени от журито. Този етап и е финален за процедурата по Закона за обществени поръчки. Много държах да бъда упълномощен с Вашето мнение кой проект най-много ви допада, за да продължим в следващия етап по договаряне. Това е и причината да определим валидност на анкетата до 16.00 часа днес“, посочва Йорданов.
Той благодари на всички 4852 гласували за някой от трите проекта. И подчертава, че е важно да се каже, че за Добрич представителната извадка е около 1000 души.

„Вашата активност за бъдещето на града ни безспорно ме задължава да представя достойно Вашето мнение. И считам, че то не е подчинено на местен шовинизъм, а на реално отчитане на даденостите на проектите“, посочва кметът.

Граждани алармират за проблем с анкетата за центъра на Добрич, ето защо

От старта на анкетата на 23 декември до днес много хора алармираха в социалната мрежа за проблем при гласуването, тъй като още при отваряне на линка им изписва, че са гласували, а те не са.

c