Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Следят за продажба на дрога край училища в област Добрич, два случая за месец

Полицията следи за продажба на наркотици около училищата в Добрич и областта, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР Цветан Пировски. Правят се редовни проверки, а не само в рамките на специализирана операция срещу разпространението на дрога.

Към момента за Добрич няма данни за продажба на наркотици около училищата. За предходния месец има два такива случая, но продажбите не са били на ученици. През ноември са проведени шест полицейски операции около училищата. Не само в Добрич, а и около всички средни училища на територията на областта. Били са извършени наблюдения, но до този момент няма установена продажба на дрога на деца.

Тези проверки се извършват непрекъснато, увери окръжният прокурор Радослав Бухчев. Преди две седмици е проведена среща с кметовете на общини и полицията. Набелязани са мерки за предотвратяване на такива престъпления. Възложено е на кметовете да разговарят с директорите на училищата и при сигнали своевременно да бъдат подавани, за да може полицията да реагира адекватно, увери ръководителят на окръжната прокуратура.

c