Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Все повече са хазартните БГ платформи за онлайн залози

Националната агенция за приходите е регистрирала 16 сайта за онлайн залози, като за последната година те са 10. До 2021 г. те са били едва 6. Спрените хазартни платформи заради липсата на лиценз са над 130, като пълният списък, както и този с регламентираните сайтове за онлайн залагания, са публикувани в страницата на НАП и се актуализират своевременно. От приходната агенция препоръчват на потребителите, преди да започнат за залагат, да проверят дали платформата има лиценз или не.

Важно за потребителите на онлайн залагания е да са отговорни и внимателни както за своята игра, така и за своето поведение. От 12 декември НАП подновява поддържането на регистъра на уязвимите лица. Той не е публичен, като достъп до него имат само ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на приходната агенция и хазартните оператори. Искане за вписване в регистъра може да подаде всеки, който смята, че не може да контролира както времето, прекарано в хазартни игри, така и средствата, които изразходва за участие в тях.

Повече информация за възможностите за подаване на искането за вписване или заличаване от регистъра, може да видите в YouTube канала на НАП. В рубриката „Отговорен хазарт“ в сайта на приходната агенция са публикувани и съвети за отговорна игра, както и тест за самооценка на хазартните навици на играчите.

c