Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Албена Симеонова: Обещанието изпълнено, газоподаването в Добрич е възстановено

„Газоподаването в Добрич е възстановено. Обещанието е изпълнено“,  сподели пред Про Нюз Добрич народният представител от Демократична България Албена Симеонова. Тя благодари на ръководството на „Булгартрансгаз“, че си удържаха на думата.

Детски градини и училищата имат газ от 10 ч., а болницата дори от по-рано, обясни тя. Подаването на домакинствата се извършва поетапно, тъй като е опасно да стане изведнъж, каза още Симеонова.

Припомняме, че вчера Симеонова съобщи, че е провела поредица от разговори във връзка с наложения режим на газ заради профилактиката, която трябваше да продължи от 11 часа на 23 ноември до  11 часа на 25 ноември. Това наложи осем училища в града да минат на дистанционно обучение, а други да съкратят учебните часове.

Снощи тя съобщи, че е получила уверение от изпълнителния директор на „Булгартрансгаз“, че подаването на газ в Добрич ще бъде възобновено още днес, 24 ноември.

Изпитанията са приключили и газът е пуснат по тръбата малко преди 13.00 часа днес, а цялата операция бе съкратена с един ден, потвърди пред Про Нюз Добрич Георги Тодоров, управител на клона в Добрич на “Аресгаз”ЕАД. Той обясни, че е нужно време, докато всички клиенти в Добрич получат природен газ.

„В момента се запълва трасето. Ще отнеме доста време, докато мрежата се напълни и бъде възстановено подаването към клиентите. Днес ще работим максимално дълго, а утре ще продължим поетапно да възстановяваме клиенти. Очаква се всичко да приключи в следващите 24“, посочи Тодоров. И добави, че с приоритет служителите на „Аресгаз“ ще снабдят социалните заведения – болницата, старческия дом, детски градини, ясли и училища, и след това гражданите.

c