Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ертен Анисова, ДПС: Искаме да възстановим доверието в изборния резултат

Ние от ДПС винаги следваме каузи и реализираме политики в грижа за хората. И в момента това е основната ни цел - възстановяване на доверието на гражданите в изборния резултат и гарантиране на правото на всеки български гражданин да изрази своята позиция. Това коментира народният представител от ДПС Ертен Анисова пред БНТ.

Това е основната причина Движението за права и свободи да настоява за връщане на хартиената бюлетина като още една възможност за гласуване, подчерта Анисова.

По думите ѝ ДПС смята, че машините са компрометирани и създават редица проблеми. Изникват много въпроси покрай безалтернативния начин на гласуване, въведен през май 2021 г. Има и редица доказателства за машинации и фалшификации, каза Анисова. И посочи два примера за това. Първият е съобщението "Дневникът е подправен", което се появи на екраните на няколко машини на последните парламентарни избори нd 2 октомври 2022 г. Вторият е фактът, че в секционни комисии имаше разминаване на данните - подписите в избирателния списък и контролните разписки са равни на брой, но протоколът от машината показва друго.

c