Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева бе на работно посещение в Майнц, Германия

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева бе част от делегацията от представители на българските местни власти, които бяха в град Майнц , Германия, по покана на почетния ни консулт на България Даниел Гар. Посещението е част от международния календар на НСОРБ за 2022 г.

Целта беше запознаване с работата на общинската комунална компания на Майнц Mainzer Stadtwerke, която управлява всички комунални услуги на общината и осигурява енергийната и независимост, чрез производство и дистрибуция на енергия. Даниел Гар е председател на Борда на директорите на общинската компания от 2017 г.

Кметовете и заместник-кметовете на българските общини имаха възможност да установят ценни контакти с общинските дружества на Майнц, които ще бъдат развити в двустранни обмени и потенциални съвместни проекти.

Участниците в посещението проведоха и среща с Генералния консул на Република България във Франкфурт, Неделчо Михайлов и неговия екип, като имаха възможността да се запознаят с работата на дипломатическата мисия и да обменят информация за възможности за последващо задълбочаване на взаимоотношения между местните власти от двете страни. 

c